Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟ... ΤΥΡΙ ΣΤΗ WHITECHAPEL GALLERY!

Η έκθεση προέρχεται από τη συλλογή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου και περιλαμβάνει έργα από τυρί (!) του Dieter Roth, τα οποία αποσυντίθενται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, μαζί με σπάνια κολάζ του Damien Hirst, που χρησιμοποιεί απλούστατα υλικά όπως βιβλία και μολύβια.  
Ανιχνεύει η Sola Krupeza


Η αφηρημένη τέχνη του εικοστού αιώνα είχε συχνά τα ιδεώδη της αγνότητας και της υπέρβασης, αλλά οι καλλιτέχνες σ΄ αυτή την έκθεση δημιουργούν αφηρημένα έργα από καθημερινές εμπειρίες και πολύ απλά καθημερινά υλικά.

Η μπλεγμένη με κόμπους ζωγραφιά της Lynda Benglis είναι το ανάποδο σχόλιο μιας γυναίκας πάνω στον αρσενικό ηρωισμό της αμερικανικής αφηρημένης εξπρεσιονιστικής τέχνης, ενώ το Flight Fantasy του David Hammons, με το χρυσό κόσμημα, τα κρύσταλλα και τα κομμένα κορδόνια φέρνει το άρωμα της μαύρης κουλτούρας στη δυτική τέχνη.
Το γλυπτό στο πάτωμα του Mike Kelley με τις κουβέρτες και τα παιχνίδια παίζει με τις ρομαντικές ιδέες της παιδικής αθωότητας, ενώ ο σκισμένος καμβάς του Daniel Subkoff διερωτάται για το αν ένας πίνακας είναι πάντα ένα οριζόντιο αντικείμενο.


 
Ο Robert Gober, ο Έλληνας Νίκος Κεσσανλής, η Julie Mehretu, η Κori Newkirk και η Rosemarie Trockel δίνουν κι αυτοί το παρόν με έργα τους.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως 5 Δεκεμβρίου.
Whitechapel Gallery
77- 82 Whitechapel High Street
London E1 7QX

Aldgate East
Liverpool St, Tower Gateway DLR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου