Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΟΣ ΜΟΡΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ Α ΛΑ ΤΣΑΡΟΥΧΗ

Ο Γιάννης Μόραλης στο εργαστήριό του
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ. Με µια εντυπωσιακή δωρεά – την τεσσάρων µέτρων ξύλινη επένδυση που κάποτε κοσµούσε το κατάστηµα της Citibankστο Κολωνάκι – εγκαινιάζεται η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη (Κουµπάρη 1) που αναδεικνύει την αρχιτεκτονική πλευρά του Γιάννη Μόραλη.


Το έργο που αποτοιχίστηκε όταν έκλεισε το κατάστηµα υποδέχεται από απόψε τους επισκέπτες της έκθεσης που περιλαµβάνει 120µακέτες και προσχέδια των αρχιτεκτονικών συνθέσεωνπου δώρισε ο καλλιτέχνης στο Μουσείο Μπενάκη. Και µετά το πέρας της έκθεσης αναµένεται να µεταφερθεί στο κτίριο της οδού Πειραιώς.

Οι επισκέπτες έως τις 30 Απριλίου, πέρα από τα σχέδια του Γιάννη Μόραλη για το «Χίλτον», το «Μον Παρνές», τη Σχολή Μωραΐτη, τον «∆ιόνυσο» στου Φιλοπάππου, θα µπορούν να δουν και ακουαρέλες, λάδια, µακέτες, φωτογραφικό υλικό, κεραµικά καθώς και δείγµατα αρχιτεκτονικών στοιχείων που σχεδίασε. Μια πιο γενναία δόση ωστόσο του έργου τού µεγάλου δασκάλου της ελληνικής ζωγραφικής θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2015 όταν θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη µεγάλη αναδροµική– ανάλογη µε την ιδιαιτέρωςεπιτυχηµένη του Γιάννη Τσαρούχη – µε την ευκαιρία συµπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του ζωγράφου και τη δηµιουργία πλήρους καταλόγου του έργου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου