Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο εγκαινίασε την έκθεση της συλλογής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης που συμπεριλαμβάνει πορτρέτα του φιλοτεχνήθηκαν από τους διακεκριμένους καλλιτέχνες (Πολύκλειτο Ρέγκο, Χρήστο Λεφάκη, Κλειώ Νάτση), την συλλογή θεατρικών κοστουμιών μουσικών, παραστάσεων του Ωδείου όπως και μουσικών οργάνων, παρτιτούρες και χειρόγραφα σημαντικών μουσικών.

Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ
Εικαστικός συντάκτης
Την παράσταση κλέβουν το πορτρέτα μιας άλλης εποχής που μας ταξιδεύουν νοερά στις φυσιογνωμίες των μουσικών που υπήρξαν Διευθυντές του Ωδείου.

Η ενδιαφέρουσα αυτή πολλαπλή έκθεση θα είναι διαθέσιμη για το κοινό έως 31 Μαρτίου 2011.

Ευχής έργον να την επισκεφθούν σχολεία ώστε οι μαθητές να αγγίζουν νοερά την ιστορία της μουσικής παιδείας στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το 1914 έως και σήμερα.

Πληροφορίες: τηλ. 2310 424132-3 και 2310 425800

Fax 2310 412143

email: vafop:otenet.gr.

Από αριστερά η ιστορικός κα Έλλη Κoκκίνη, ο μουσικός Γεώργιος  Κωνσταντινίδης, η πρόεδρος του Βαφοπουλείου κα Λειψιστινού Θεοδώρα, ο πρόεδρος του ωδείου κος Χαράλαμπος Λεφακης, η διευθύντρια του Βαφοπουλείου κα Σοφία Μπουκουβάλα, η πρώην πρόεδρος του Βαφοπουλείου κα Ξένη Μηλιαρα Βλαχάκη και ο εκπρόσωπος της ιεράς Μητροπόλεως Θεσ/νικης.

                                     
                                 Η Νάτση και ο καθηγητής Α.Π.Θ Γιώργος Διαμαντόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου